HAYZEK SERVİS

    • HAYZEK su arıtma cihazlarımız
    • Diğer HAYZEK ürünlerini görmek için TIKLAYINIZ.
    • Sağlığınız için,
    • İçtiğiniz suya dikkat edin!
    • YETKİLİ SERVİS NUMARALARIMIZ

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Üyelik Girişi
Silim Kasa

Arıza Ve Sebepleri


          SU ARITMA ARIZA NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİ


    TANK DOLU AMA SUYU MUSLUKDAN ALAMIYORUM
Çözüm:
a: Su tankının havası bitmiş olabilir sibop yerine sivri bir şey ile bastırın basınçlı hava çıkmıyor ise tanka hava basın 7 Psi olarak.
b: Post karbon filtre tıkalı olabilir tank vanasına bağlı olan hortumu sökün hortumu sökünce tank vanasını açın hala su gelmiyor ise post karbonu değiştirin.
c: Set üstü musluğunuz arızalı olabilir musluk altındaki hortumu sökün su geliyor ise musluğunuzu tamir edin yada yenisiyle değiştirin.
d: Tank vanası bozuk olabilir tank vanasını kontrol edin
Su tankının havasını tamamladım ama bir kaç gün sonra tankın havası boşaldı, bitti .
Çözüm: Su tankınızın membran zarı patlamıştır. Tankınızı yenisiyle değiştirin.

     SU TANKI ÇOK GEÇ DOLUYOR 2-5 SAATTEN FAZLA BİR ZAMANDA  DOLUYOR
Çözüm : Giriş suyu basıncınız çok düşük olduğu zaman bu arıza olabilir. büyük ihtimalle de su arıtma cihazınız pompasız bu problemi pompalı cihaz ile değiştirerek çözebilirsiniz. yada bir pompa takımı alıp cihazınıza takabilirsiniz. bunun için en yakın servise başvurun.

     TANK DOLU AMA ATIK SU DURMUYOR DEVAMLI SU ATIYOR 
çözüm : Bunun birkaç sebebi olabilir; bunlar a: Dört yönlü vana bozulmuş olabilir test etmek cihaz çalışırken tank vanasını kapatın ve 2-4 dakika bekleyin atık su hala kesmiyor ise dört yönlü şatof valfi değiştirin. b: Giriş suyu basıncı çok yüksek ise atık su yine kesmeyebilir basınç ayarlayıcı kullanarak suyun basıncını ideal basınç olan 4-5 bara düşürün. c: membran housing temiz su çıkışındaki 1/8″ çekvalf arızalı olabilir yenisiyle değiştirin. d: Depo havasını kontrol edin depo boş iken içerisinde su yokken 7 PSİ olması gerekli eksik ise deponun altındaki mavi sibob yerini açın ve hava ile tamamlayın fazla ise havasını 7 Psi değerine ayarlayın Tüm bunları yaptığınız halde sistem hala tank dolduğu halde hala kesmiyor ise membran housing ve membran filtre zarar görmüş olabilir membran filtreyi değiştirin.

      SUYUN TADI İYİ DEĞİL ACI, EKŞİ, KOKUYOR
Çözüm: yeni montaj edilmiş sistemde böyle bir problem olmaz suyun tadının acı olması membran filtre suyun Ph değerini düşürdüğü için su asitik olur yani Ph değeri 7.00 ‘nin altında ise bu tadı alırsınız zamanla bu acı tat geçmektedir. Mineral filtre yada Ph filtresi kullanarak bu problemi giderebilirsiniz. Ro sistemde suyun kokma ihtimali yoktur. Ancak sistemde yani şebeke suyunda klor oranı çok yüksek ise 2. aşamadaki karbon fazla görev yapamaz bu sebep den dolayı klorun vermiş olduğu koku zaman zaman nadirde olsa çıkabiliyor. buna yapacak bir şeyiniz yok 2. aşama ve 3. aşama filtrelere yeni bir karbon filtre takılmasıyla problem giderilebilir. 5. aşamadaki post karbon filtre görevini yapmazsa aynı sorunla karşılaşılabilir post karbonu değiştirin sorun gidecektir.

     ARITILMIŞ SUYUN İÇERİSİNDE KİREÇ VEYA BEYAZ PARÇALAR VAR
Çözüm: Su arıtma cihazını ilk defa kullanan tüketiciler bu parçacıklar kireç değildir. oksijenden kaynaklanan micro kabarcıklardır. Bardağa veya sürahiye doldurduğunuz zaman bu kabarcıklar kenarlarda toplanarak zamanla yok olurlar. Bu problem değildir tam tersine oksijen kabarcıkları olduğu için faydalıdır. Zamanla bu kabarcıklar kaybolur. a. Tezgah üstünde bulunan temiz su musluğundan su hızlı bir şekilde akış yapıyorsa musluğa bağlı hortumun hemen ucunda 1 adet plastik parça vardır. Hortum markucu denilir bu parça suyun akışını yavaşlattığı için su tazyikli olarak hızlı bir çıkış yaparken suda bulunan oksijen parçaları micro kabarcık oluşturur ve suyun içerisinde kireç gibi beyaz parçalar şeklinde gezinmektedir. Bu parçayı yerinden aldığınızda bazı cihazlarda kabarcıkların yok olduğu gözlenmiştir.

     SU ARITMA CİHAZLARINDA MEMBRAN ARIZALARI
EV Su Arıtma cihazlarında kullanılan standart membran tw-1812 boyutlarındaki membrandır. Bu membranlar zamanla su arıtma cihazının kullanım şekline, yerine, bölgesine ve suyun kirlilik derecesine göre 6 ay ile 4 yıl arasında değişik süre zarflarında membran arıza vermektedir. Membran filtrenin bozuk olduğunu nasıl anlarız.
Çeşitli membran hataları şunlardır;
1. Su arıtma cihazı her zamanki arıttığı sudan daha az su vermeye başlarsa?
Cevap: Cihazın su tankı vardır ve bunun üstünde bir adet genelde mavi renklidir 1 adet vana vardır bu vanayı kapatınız. ve tezgah üstündeki arıtmanın musluğunu açarak suyun akışına bakın su ince iplik gibi daimi kesintisiz akması gerekmektedir. Eğer kesik kesik, damla damla akıyorsa membran arızalıdır. (Not!!! Şebeke suyu basıncı çok düşük olduğunda da aynı arızayı verebilir.) Böyle bir durumda membran değişmesi gerekmektedir.

2. Su arıtma cihazı artık kireçli su veriyor?
Cevap: Su arıtma cihazları ilk kurulduğunda su da kesinlikle kireç olmaz membran arıza yaptığında su artık kireçli olmaya başlar kullandığınız çaydanlık ve vb. maddelerin içlerine bakarak anlayabilirsiniz. Su kireçli ise bozuk membran değiştirilmelidir.

3. Membrandan çıkan suyu TDS metre ile ölçerek anlayabilir miyiz? Cevap: Cihazın depo musluğunu kapatın ve yukarıdaki tezgah üstündeki temiz su musluğunu açınız 5 dkika bu şelilde aktıkdan sonra 1 su bardağı suyu alıp TDS metre ile ölçüm yapınız TDS metre suyun PPM değerini 80 den yüksek gösteriyor ise membran ömrünün çok az kaldığını ve yakında değişmesi gerektiğini gösterir. Eğer su değeri 120 ve üzeri ise hemen değiştirmeniz gerekmektedir.
4. Arıtma Cihazı suyu çok fazla veriyor?
Cevap: Bunun iki nedeni olabilir birincisi membran zarları yırtılmış dır ve membran artık görevini yapmamaktadır. ikincisi ise şatof valf arızalı ise de bunu ypabilir. Aynı şekilde membran kabı iç bölümlerde çatlama yaptı ise de aynı sonuçları doğurabilir. Bütün bu üç unsura bakarak membranın arızalı olduğunu anlayabilirsiniz.





Yorumlar - Yorum Yaz
İndirim
Kendi Cihazını Oluştur